Steg-for-steg illustrasjon - uklar bakgrunn

Hei! Det var visst en del som lurte på hvordan jeg gjorde det så jeg skal prøve å forklare det så godt jeg kan. Jeg tok noen screenshots underveis med et annet bilde så dere kan se hvordan jeg gjør det. Jeg synes det er lettere å gjøre ting når jeg har noe å se etter. Jeg er ikke så flink til å forklare så håper dere skjønner :)


Steg 1. Det du alltid starter med når du redigerer bilder er å "duplicate layer" så du fortsatt har orginalbilde når du driver å redigerer.


Steg 2. Når du har gjort steg 1, så la den stå på det feltet som ikke er markert med en lås. Du velger quick selection tool, så får du en runding med enten pluss eller minus på. Hvis du har pluss inni rundigen markerer du, har du minus kan du ta bort hvis du markerer for mye f.eks. Du kan endre på + og - oppe til venstre.
Steg 3. Når du er fornøyd med merkeringen din trykker du på "Refine Edge" som du ser på bilde over. Her endrer du overgangen på kantene og kontrasten i det som er markert. Jeg setter alltid smooth på 15 og contrast på 28 for å få en fin overgang fra klar til uklar så det ikke ser ut som bildet er unaturlig selvom det egentlig er det.


Steg 4. Nå er jo det klare som er markert, det er ikke dette som skal bli uklart/blurry. Så høyre klikk eller klikk med to fingre (hvis du har mac) og trykk på select inverse.


Da vil bildet ditt bli markert rundt hele, og det er meningen.


Steg 5. Når bildet ditt ser ut som mitt over her. Da trykker du på verktøylinjen så "filter" og deretter under "Blur" finner du lens blur, man bruker bare lens blur på slikt som dette fordi det er den blurren som ser best ut.


Steg 6. Da kommer du inn på denne siden her når du går inn på "lens blur". Du endrer uklarheten med "Radius" jeg setter det alltid på forskjellig fra bilde på hvor mye uklar jeg vil at bakgrunnen skal være. Så setter på der jeg blir fornøyd med blurryen.


Når du har trykket på "OK" og er fornøyd er bilde ditt fortsatt markert som dette og da trykker du cmd+D eller trykker på bilde med noe annet verktøy bare.


Skjønte du forklaringen min ?
Klarte du å lage blurry bakgrunn ?

2 kommentarer

Vilde

01.07.2014 kl.00:10

Hadde jeg hatt photoshop, hadde dette sikkert vært suupernyttig! Men, det har jeg ikke - men takk for tipset allikevel <3

maded

03.07.2014 kl.00:07

Vilde: Det var litt dumt da :/ <3

Skriv en ny kommentar

hits