Flytte/student - tips

Heihei dere ♥ Nå har jeg levd som student sammen med kjæresten min litt over en måned. Jeg er ikke sånn super flink på dette her, men her kommer i hvertfall mine beste tips når du har tenkt til å bli student både før og mens du er student. 

Sverige
Bor du nære Sverige eller foreldren eller besteforeldre gjør så benytt deg av alt av tilbud som finnes i Sverige. For eksempel tøymykner og vaskepulver, tannkrem, shampoo, balsam, kroppssåpe osv. Spesielt mat, kjøp med deg litt ekstra og frys det ned.
Hvor får du tak i disse i Norge for så billig penge? Akkurat nå husker jeg ikke hvor mye de koster. 

Mattilbud
Mattilbud appen. For en utrolig genial app. Den oppdateringers daglig på butikker som er i nærheten av der du stiller den inn på. Ukes middag og og ukens tilbud. Butikkene som det er tilbud på her rundt meg er: Meny, Rimi, Joker, Rema 1000, Bunnpris, Ica, Kiwi, Spar, Coop butikkene. Alt dette i en og samme app. Anbefaler alle denne appen uansett om du er student eller ikke. Men husk å sjekke om First Price er billigere enn de andre tilbudene. Jeg synes masse av det First Price har smaker det samme som mye annet. Er ikke alt som er like godt, men dette skjønner dere nok selv etterhvert.Studenttilbud
Benytt deg av alt av studenttilbud. Samme hva det er så lenge det passer for deg. For eksempel er det 10% på en matvarebutikk så er det 10%. Eller studentbevis tilbud. Pleier som regel å være rabatter på treningsstudioer rundt om kring av høgskoler og vgs. Sparing
Når det gjelder sparing så spar det du kan. I hvertfall hvis du har lån. Jeg har spart til nå 6700kr som jeg fikk fra stipendet mitt i August. De satt jeg inn hvis jeg kun trenger penger i nødstilfeller. Ikke hvis jeg har lyst til å shoppe eller spise ute ovs. Hvis jeg har lite penger en måned så er det det de pengene skal gå til. Har du satt opp budsjett? Hvis ikke, gjør det. Så ser du hvor mye du har i utgifter og hvor mye du kan bruke på annet. Et veldig smart tips er å ta ut penger som du skal bruke på mat eller ha et eget matkort som du kun bruker på mat.

Les innlegget jeg skrev om sparing her


Dette er da mitt budsjett det kommene året + det jeg tjener fra Forever som jeg har valgt å ikke ta med. 

Finn.no
Før vi flyttet brukte vi finn til å se på sofaer, ting vi trengte. Vi så på stuebord og fant masse fine bord som skulle gis bort eller solge til 100kr osv. Det er billig, og absolutt verdt det. Vi fant også noen tråhyller som vi har inni skapet siden det ikke var så mye hyller der så da ble det visst masse hyller allikevel. Til og med plass til sko som slipper å flye rundt i gangen.   

Coop tilbud
Coop Obs kjører av og til noen skikkelig salg på dopapir og tro meg dopapir går fort. Vi betalte 119kr for 40 doruller, det er et kupp man ikke må gå glipp av. Tørkeruller har de og. 


Fra Google
 
Kokebok
Er du sånn som meg, at du ikke eier kunnskaper på kjøkkenet? Jeg tok derfor vare på kokeboken vi fikk på ungdomsskolen, super enkelt og masse varierende mat. Og en annen bok som jeg har fått på skolen en gang med masse godt i. Kan man lese så kan man lage mat. En god jobb
En god jobb som du kan tjene litt penger ved siden av studiet. De anbefaler alle som går påbygg å ikke jobbe ved siden av skolen. Noen butikker osv bryr seg jo ikke om medarbeidere går på skole. Derfor er det viktig å ha en god jobb der du kan bestemme selv når du vil jobbe, når du skal jobbe og ja du er din egen sjef og tjener ganske greit på det. Jeg er en selvstendig forhandler for Forever Living. Du kan kontakte meg på: madelenbeck@hotmail.no om du vil vite mer om akkurat dette.
 

8 kommentarer

Marie

11.09.2014 kl.20:41

Så fin blogg!

maded

11.09.2014 kl.20:43

Marie: Tusen takk søte deg! <3

Ingrid

11.09.2014 kl.20:50

Så gode tips :)

maded

11.09.2014 kl.20:51

Ingrid: Tusen takk :)

Tiffany & Daisy

11.09.2014 kl.21:26

Supre tips! :D

maded

11.09.2014 kl.22:03

Tiffany & Daisy: Så bra du likte dem ! :D

Albertine

11.09.2014 kl.22:40

Utrolig bra innlegg! Dette er det nok mange som har nytte av :)

maded

12.09.2014 kl.08:55

Albertine: tusen takk for det! :)

Skriv en ny kommentar

hits